SC‐pumppu uuteen kokoluokkaan

SC‐pumppu uuteen kokoluokkaan

Kolmeksin kuivamoottori- ja taajuusmuuttajatekniikkaan perustuva uutuuspumppusarja SC on suunniteltu rivi- ja kerrostalokokoluokkaan. Sen moderni muotoilu ja kompakti koko antavat uusia mahdollisuuksia myös isommille kohteille ja julkisille rakennuksille. SC‐pumput ovat erittäin energiatehokkaita ja toteuttavat Kolmeksin elinkaariajatteluun perustuvaa ELO™‐ konseptia.

Edistyksellisen taajuusmuuttajatekniikan ansioista SC‐pumppu voi toimia joko itsenäisesti tai sitä voidaan ohjata ulkoisen automatiikan kautta. Taajuusmuuttajayksikkö on monipuolinen ja se tarjoaa esimerkiksi vika‐ ja käyntitiedot suoraan kiinteistönvalvontaan. Pumppu voidaan myös käynnistää ja pysäyttää ulkoisesti. Lisäksi se on liitettävissä osaksi kiinteistöautomaatiota MODBUS‐väyläliitännän kautta. SC‐pumpun häiriösuojaus (EMC) mahdollistaa asennukset asuinkiinteistöihin, sairaaloihin ja muihin vaativiin kohteisiin. SC‐pumppu sopii lämmitykseen, tuloilmakojeisiin, käyttöveden yhteyteen ja jäähdytykseen. Lisäksi se sopii osaksi uusia innovatiivisia lämmön talteenottojärjestelmiä.


Energiatehokkuutta ja asuinmukavuutta
SC-pumppu mahdollistaa hiljaisen patteriverkoston, koska pumpun avulla verkosto säätyy tarkasti. Myös energiatehokkuudeltaan SC on korkealla tasolla. Pumppu pitää paine‐erot pieninä vaikka kulutustilanteet vaihtelisivat merkittävästikin. Kun lämmöntarve on alhainen, pumppu pyörii pienemmillä kierroksilla. Vastaavasti lämmöntarpeen lisääntyessä pumpun pyörimisnopeus kasvaa portaattomasti energiaa säästäen. Kolmeksin Vaihtosarjapalvelu on maan kattava huoltokonsepti, joka palvelee myös SC- pumppujen käyttäjiä. Huoltoa helpottaa SC‐sarjan rakenteen innovaatiot. Huollettaessa vain taajuusmuuttajamoottoriyksikkö irrotetaan tiivisteineen ja juoksupyörineen. Pumpun pesää ei tarvitse irrottaa eli putkitöitä ei tarvita. Yksikön vaihto ei vaadi myöskään sähkötöitä, koska virran syöttö ja johdotukset on toteutettu pikaliittimillä. Vaihtosarja on aina uutta vastaava. Kuluneet tai vikaantuneet osat on vaihdettu, yksikkö on testattu ja maalattu ja sille annetaan kahden vuoden takuu. Vaihtosarjapalvelu takaa samalla, ettei ongelmajätettä synny.

Tekniset tiedot
- SC-pumppujen materiaalit ovat harmaa valurauta ja pronssi PN10 ja pallografiittivalurauta ja haponkestävä PN16.
- Kierreliitokset: G ¾, G 1, G 1 ¼
- Laippaliitokset: DN32, DN40, DN50, DN65, DN80 ja DN100
‐ Moottorikoot: 100W, 200W, 400W ja 750 W
‐ Maksimikäyttölämpötila +95°C, maksimi ympäristön lämpötila + 40°C
‐ Kaikki osat integroitu: pumpunpesä, moottoriyksikkö, paine‐erolähetin sekä taajuusmuuttaja ja RFI-filtteri.

Lisätietoja:
Kolmeks Oy
• Etela-Suomi, Mauno Pakarinen, puh. 0400 941 423, mauno.pakarinen(a)kolmeks.fi
• Länsi‐Suomi, Jussi Mäntymaa, puh. 0400 458 343, jussi.mantymaa(a)kolmeks.fi
• Itä-Suomi, Joni Varis, puh. 040 487 0611, joni.varis(a)kolmeks.fi
• Pohjois‐Suomi, Matti Mertala, puh. 040 570 4828, matti.mertala(a)kolmeks.fi
• Turenki myyntikonttori, puh. 020 7521 31, Tuula Hildén, Minna Honkanen, Esko
Pohjalainen, sähköposti: etunimi.sukunimi(a)kolmeks.fi

KOLMEKS OY
Kolmeks Oy on Turengissa toimiva täyden palvelun pumpputalo, jonka tuotanto jakaantuu pumpputuotantoon, sähkömoottoreihin ja LVI‐myyntiin. Kolmeksin erikoisalaa ovat lämmitys‐ ja jäähdytysjärjestelmissä käytettävät keskipakoispumput. Kolmeks suunnittelee, valmistaa, myy ja huoltaa kaikki tuotteensa.

Kolmeksin toiminnan kaikissa vaiheissa erityisenä huomiona ovat ympäristöarvot, joita tukee elinkaariajatteluun perustuva Kolmeks ELO™-palvelukonsepti. Sen tavoitteina on vähentää energian‐ ja veden kulutusta sekä ongelmajätteiden määrää oikein mitoitetuilla ratkaisuilla, korkean hyötysuhteen moottoreilla ja energiatehokkuudella.

Kolmeks Oy on osa Brandt Group -konsernia, jonka liikevaihto on n. 105 M€ ja joka työllistää 640 henkilöä. Kolmeks työllistää 160 henkilöä ja sen liikevaihto on n. 17,5 M€. Pumppuja valmistuu vuosittain n. 40 000 kpl.   

Anna määrä:

kpl

Juoksupyörän halkaisija:

mm

Juoksupyörä:

Juoksupyörä:


Lisää